Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Sahtiverkko

Suomen Sahtiseura jäsenyhdistyksineen ja asiaa sahdista

Paikallisia sahtiseuroja

Viimeaikaisia kuvia

Featured Products

Suuret oluet - pienet panimot SOPP

SOPP 2012

28.-30.6.2012

Suuret Oluet - Pienet Panimot 2011, Matkustajasatama Lahti

26.-28.7.2012

Suuret Oluet - Pienet Panimot 2011, Rautatientori Helsinki

24.-25.8.2012

Syystober, Rautatientori Helsinki

SOPP Turku to 14. - la 16.6.2012

Lehdistötiedote 11.5.2012

Turku avaa pienpanimoiden festivaalikesän

Suuret oluet – pienet panimot (SOPP)-tapahtumat kokoavat tuhansia pienpanimojuomien ystäviä kesä-heinäkuussa Turkuun, Lahteen ja Helsinkiin. Lammin Sahti Oy järjestää tapahtumat yhdessä Pienpanimoliiton sekä olutseurojen ja ruokakulttuurin toimijoiden kanssa.


Pienpanimofestivaalit käynnistyvät Turun Vähätorilla, jossa omalla 700 m2:n anniskelualueella olut-, sahti- ja siiderijuhlia vietetään torstaista lauantaihin 14.–16.6. osana paikallista Neitsytperunafestivaalia. Lahden Matkustajasatamassa SOPP järjestetään 28.–30.6. ja Helsingin Rautatientorilla 26.–28.7.


”Käsityöpanimot palaavat kesäkuun tapahtumassa tavallaan juurilleen. Onhan Turku ollut aina Turun linnan rakentamisen ajoista lähtien kuulunut suomalaisen olutkulttuurin pioneeripaikkakuntiin. Olemme ylpeitä, että saamme tuoda tämän päivän olutosaamisen esille laadukkaan ruokatapahtuman yhteydessä.”, sanoo Lammin Sahdin toimitusjohtaja ja Pienpanimoliiton puheenjohtaja Pekka Kääriäinen.

Hyvien makujen juhla

Turkuun on tulossa lähes koko Suomen pienpanimoiden parhaimmisto. Tuotteitaan esittelevät ja maistattavat Kuninkaankartanon Panimo, Lammin Sahti, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Malmgårdin Panimo, Panimoravintola Beer Hunter´s, Saimaan Juomatehdas, Stallhagen Bryggeri, Teerenpelin Panimo & Tislaamo, Turun Panimo ja Vakka-Suomen Panimo.

”Monet panimot tuovat maistettaviksi kesän uutuustuotteensa. Niiden joukossa on useita sellaisia juomia, joita Turussa ei ole juuri koskaan ollut vähittäismyynnissä tai ravintola-anniskelussa. Anniskelualueen ruokatarjonnasta vastaavat ympäristön ravintolat. Heidän perunaan liittyviin ruoka-annoksiinsa pyritään saamaan myös juomasuositukset”, Kääriäinen lupaa.

Suuret Oluet – Pienet Panimot tarjoaa myös laatuviihdettä. Päivällä on Neitsytperuna-festivaalin ohjelmaa. Iltaisin SOPP:ssa esiintyvät Sonja Lumme ja Turku Swing Company (to 14.6), Jiri Nikkinen Trio (pe 15.6) ja Puolikuu (la 16.6).

Alueelle on ilmainen sisäänpääsy klo 18.00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 5,00 euron ohjelmamaksu. Tapahtumassa käytetään pantillisia (2,00 euroa) pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla.

Turussa lasipisteistä ja lasinpesun opastuksesta vastaavat Turun Oluen-Ystäväin Seuran talkoolaiset. Tapahtuma keskittyy Aurajoen rantaan Vähätorille, aivan kirjaston edustalle.

Lisätietoja antaa: toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, [email protected],www.sahti.fi

SOPP 2011 Helsinki

OLUTVÄKI KOKOONTUU HELSINGIN RAUTATIENTORILLE 28.-30.7.2011


Suuret oluet - pienet panimot -tapahtuma kokoaa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jälleen tuhansia oluen ja siiderin ystäviä Helsingin Rautatientorille. Iloinen pienpanimotapahtuma järjestetään Helsingissä nyt kahdeksannen kerran. Festivaali on avoinna torstaista lauantaihin 28.-30.7. klo 12-24 (to) ja 12-01 (pe-la).


Suuret oluet - pienet panimot -tapahtuma alkaa Helsingin Rautatientorilla torstaina 28.7. klo 12.00, jolloin ensimmäiseen tynnyriin lyödään hana paikoilleen. Olutjuhlan pääjärjestäjä on Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy


Laajin pienpanimokatselmus Suomessa


Helsingin tapahtumasta on muodostumassa kaikkien aikojen laajin pienpanimoiden yhteisesiintyminen Suomessa. Mukaan on tulossa ennätysmäärä Suomen Pienpanimoliiton jäsenyrityksiä, joita tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 13. Mukana on myös Viron sahtiperinteen mukaista kotiolutta valmistava Taako / Pihtlan Olut Saarenmaalta.


Tapahtumassa mukana olevat pienpanimot kuuluvat Suomen Pienpanimoliittoon, jolla on 21 jäsenyritystä eri puolilla maata. Kaikkiaan oluita, sahtia ja siidereitä valmistavia pienpanimoita on Suomessa vajaat 30. Valtaosalla on toimintaa säännöllisesti, mutta osa panimoista valmistaa olutta vain tilauksesta tai kausiluontoisesti.


Suuret oluet - pienet panimot -tapahtuman ajaksi Rautatientorista aidataan 2000 neliömetriäanniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Sateen sattuessa festivaalitelttaan sopii yleisöä useampi sata henkeä. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa oluen ja siiderin kyytipojaksi.


Runsaasti yleisöä ja ohjelmaa


Viime vuonna pääkaupungin keskusta-aukiolle viritetyssä ulkoilmaravintolassa vieraili yli 10 000 käsityöjuomien ystävää.


Rautatientorin iltaohjelmasta vastaavat mm. Pave Maijanen (to), Verenpisara duo ja Olli Vilen Quartet (pe) sekä Ants in the Pants (la)


- Lisäksi järjestämme päiväsaikaan useita keskustelutilaisuuksia, joissa haastateltavina ovat pienten panimoiden oluenpanijat sekä muut alan ammattilaiset, Kääriäinen kertoo.


Suuret oluet - pienet panimot -tapahtuma on avoinna Rautatientorilla torstaista lauantaihin 28.-30.7. klo 12-24/01. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy klo 18:aan saakka. Sen jälkeen saapuvilta peritään 5,00 euron ohjelmamaksu.


Vuosien kokemusten siivittämänä Rautatientorilla käytetään pantillisia (2 euroa) pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat olutseurojen talkoolaiset.


Lisätietoja antaa: Pekka Kääriäinen, toimitusjohtaja, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, sähköposti: [email protected]


Mukaan ilmoittautuneet panimoyritykset:


Hollolan Hirvi, Hollola

Koskipanimo / Panimoravintola Plevna, Tampere

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila

Lakeuden Panimo / Mallaskoski, Seinäjoki

Lammin Sahti, Hämeenlinna

Malmgårdin Panimo, Loviisa

Nokian Panimo, Nokia

Panimoravintola Beer Hunter´s, Pori

Saimaan Juomatehdas, Mikkeli

Stadin Panimo, Helsinki

Suomenlinnan Panimo, Helsinki

Teerenpeli Yhtiöt, Lahti ja Helsinki

Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki


Taako / Pihtlan Olut, Saarenmaa, Viro

SOPP 2009

Käsityöoluiden juhlaa heinäkuussa Helsingin rautatientorilla 30.7.–1.8.


Suuret oluet – pienet panimot -tapahtuma kokoaa jälleen tuhansia pienpanimojuomien ystäviä heinäkuussa Helsingin Rautatientorille.


Kolmipäiväinen Suuret oluet – pienet panimot -juhla järjestetään Helsingin Rautatientorilla kuudetta kertaa. Viime vuonna pääkaupungin keskusta-aukiolle viritetyssä ulkoilmaravintolassa vieraili yli 13 000 käsityöjuomien ystävää.


Aiemmista tapahtumista poiketen pääjärjestäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahti Oy:stä on kokoamassa Rautatientorille baltialaisten pienpanimo-oluiden katselmusta. "Kartutamme balttioluiden valikoimaa tällä hetkellä. Kaikkinensa Rautatientorilla tulee olemaan tarjolla useita kymmeniä erilaisia oluita, siidereitä ja panimoiden omia tisleitä", Kääriäinen sanoo.


Suuret oluet – pienet panimot -tapahtuman ajaksi Rautatientorista aidataan 1500 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Sateen sattuessa festivaalitelttaan sopii yleisöä useampi sata henkeä. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa oluen ja siiderin kyytipojaksi.


Runsaasti oheisohjelmaa


Rautatientorin iltaohjelmasta vastaavat torstaina laulaja ja lauluntekijä Jani Mäkelä, perjantaina Mies ja kitara eli muusikko Pave Maijanen sekä lauantaina irlantilaista musiikkia soittava duo Ants in the Pants.


Suuret oluet – pienet panimot -tapahtuma alkaa Helsingin Rautatientorilla torstaina 30.7. klo 12.00, jolloin ensimmäiseen tynnyriin lyödään hana paikoilleen. Lauantaina 1.8. alueella on olutaiheinen kirpputori sekä Mallassauna ry:n järjestämä olutseurojen välinen tietokilpailu. "Lisäksi järjestämme päiväsaikaan useita keskustelutilaisuuksia, joissa haastateltavina ovat pienten panimoiden oluenpanijat sekä muut alan ammattilaiset", Kääriäinen kertoo.


Suuret oluet -pienet panimot -tapahtuma on avoinna Rautatientorilla torstaista lauantaihin 30.7–1.8. klo 12.00–24.00. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy klo 18:aan saakka. Sen jälkeen saapuvilta peritään 5,00 euron ohjelmamaksu.


Vuosien kokemusten siivittämänä tilaisuudessa käytetään pantillisia (2 euroa) pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat sahti- ja olutseurojen talkoolaiset.


Lisätietoja antaa: toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti Oy, p. 050 559 4013, [email protected]


Lähde: Lammin Sahti Oy:n lehdistötiedote 9.6.2009

SOPP 2008

Suomen suurin pienpanimotapahtuma Rautatientorilla 24.-26.7.2008


Maan kattavin pienpanimotapahtuma tarjoaa runsaasti pohjoismaisia panimojuomia ja kesäistä ruokaa ensi viikon lopulla Helsingin Rautatientorilla. Suuret oluet – pienet panimot -festivaali on avoinna yleisölle torstaista lauantaihin 24.–26.7. klo 12–24.


Pienpanimot henkivät myönteistä juomakulttuuria, jonka perustan muodostavat laadukkaat ja maukkaat tuotteet. Tapahtumassa on mukana kymmenen suomalaista oluen, sahdin, siiderin, long drink -juomien, sahdin ja virvoitusjuomien valmistajaa. Kolmipäiväinen olutjuhla järjestetään Rautatientorilla nyt viidennen kerran.


Pohjoismaiset pienpanimo-oluet näyttäytyvät laajalla kirjolla tapahtumassa. Kotimaisten ohella mukana on ruotsalaistaen ja tanskalaisten käsityöpanimoiden harvinaisuuksia, joita ei ole ollut aiemmin Suomessa tarjolla. Yhteensä erilaisten tuotemerkkien määrä nousee yli 150:n.


Kotimaisista panimoista osallistumisensa Helsingin rentoon olutjuhlaan ovat varmistaneet Hollolan Hirvi, Lammin Sahti Oy, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Oy Mallaskoski Ab (Seinäjoki), Oxa Oy / Saimaan Olut (Mikkeli, Lappeenranta) Oxa Oy / Panimoravintola Bruuveri (Helsinki), Panimoravintola Huvila (Savonlinna), Panimoravintola Plevna (Tampere), Suomenlinnan Panimo (Helsinki), Teerenpelin Panimo&Tislaamo (Lahti, Helsinki) ja Vakka-Suomen Panimo (Uusikaupunki).


Tapahtuma alkaa torstaina 24.7. klo 12.00, jolloin lyödään ensimmäiseen oluttynnyriin tappi paikoilleen. Juhlallisen tapituksen suorittaa Suomen ruokalähettiläs, keittiömestari Kim Palhus.


Ympäristö huomioon


Suuret oluet – pienet panimot tunnetaan rennosta ja rauhallisesta ilmapiiristä, jossa viihtyminen, vilkas seurustelu ja laadukkaiden kotimaisten tuotteiden maistelu ovat pääasia. Järjestäjät ovat saaneet vuosien varrella runsaasti myönteistä palautetta alueen siisteydestä sekä aidoista olutlaseista.


Hyvien kokemusten siivittämänä Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumassa käytetään pantillisia (kaksi euroa) pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla.


"Pestävien lasien avulla vähennämme syntyvää jätemäärää ja tarjoamme samalla oikeita makuelämyksiä aidoista laseista. Lasipisteestä ja pesun opastuksesta vastaavat Olutliiton ja Suomen Olutseuran talkoolaiset", kertoo tapahtuman pääjärjestäjä Pekka Kääriäinen Pullokas Oy:stä.


Runsas ja monipuolinen ohjelma


Rautatientorilla esiintyvät iskelmälaulaja Milana Misic (to 24.7.), lauluntekijä Janne Viitaniemi (pe 25.7.) sekä Pave Maijanen – Mies ja kitara (la 26.7.)


Lauantaina 26.7. alueella on olutaiheinen kirpputori sekä perinteinen olutseurojen välinen tietokilpailu.


Suuret oluet – pienet panimot -tapahtuman ajaksi Rautatientorista aidataan 1500 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Sateen sattuessa 500 neliön telttaan sopii yleisöä useampi sata henkeä. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa oluen ja siiderin kyytipojaksi.


"Lisäksi järjestämme päiväsaikaan keskustelutilaisuuksia ja tuote-esittelyjä, joissa haastateltavina ovat pienten panimoiden oluenpanijat sekä muut alan johtavat ammattilaiset", Kääriäinen kertoo.


Suuret oluet -pienet panimot -tapahtuma on avoinna Helsingin Rautatientorilla torstaista lauantaihin 24.-26.7. klo 12.00–24.00. Alueelle on vapaa pääsy klo 18:aan saakka. Sen jälkeen saapuvilta peritään neljän euron ohjelmamaksu.

Esiintymislavan haastattelut ja keskustelut

Suuret oluet – pienet panimot 24.-26.7.2008

Rautatientori, Helsinki

ESIINTYMISLAVAN HAASTATTELUT JA KESKUSTELUT


Torstai 24.7.


12.00 Avajaiset, tynnyrin tapitus

- Pekka Kääriäinen ja suomalaisen ruoan lähettiläs, keittiömestari Kim Palhus


13.00 Kim Palhus ja Markus Lyyra / Mallaskoski

- Uusi pohjoismainen ruoka ja Nordic Malt House

- Pohjoismaiset ja suomalaiset maut, raaka-aineet

- Nordic Craft Beer


14.00 Markku Korhonen, One Pint Pub

- Ulkomaisten oluiden esittely


15.00 Jani Vilpas ja Heidi Jaakkola / Vakka-Suomen Panimo

- Uusi panimo aloittanut toimintansa kesäkuussa Uudessakaupungissa

- oluiden reseptiikasta ja niiden suunnittelusta


16.00 Anssi Pyysing / Teerenpeli ja Marika Tähtinen-Hakala / Plevna

- panimoravintolat ja ravintolapanimot


17.00 Marko Karjalainen / Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy

- tuotteet ja oluiden markkinointi


18.00 Suomen Olutseuran pj. Eve Vaittinen ja olutbongari Hannu Nikulainen

- puhtaat lasit osana oluttapahtuman olutnautintoa

- Hannun Nikulaisella 7000 maisteltua olutta, ennätys on suurelta osin kotimaisten pienpanimoiden ja olutravintoloiden valikoimien ansiota


Perjantai 25.7.


12.00 Päivän esittely


13.00 Saimaan Olut ja Bruuveri

- tuotteet ja pienpanimo-oluiden pullotus


14.00 Suomenlinnan Panimo ja Panimoravintola Huvila

- panimo osana kulttuurikohdetta ja -tapahtumia

- olutsesongit


15.00 Silja Home, professori, VTT:n johtava tutkija

- VTT, oluttutkimus ja oluiden kehitystyö

- suomalaisten oluiden raaka-aineet, puhtaus ja tekniset menetelmät


16.00 Pekka Kääriäinen / Lammin Sahti ja Ilkka Sipilä / Hollolan Hirvi

- suomalainen sahtikulttuuri ja sahdin syvin olemus


17.00 Tuote-esittelyjä päivän tarjonnasta


18.00 Tuote-esittelyjä päivän tarjonnasta


Lauantai 26.7.


12.00 Päivän esittely


13.00 Juomanlaskija-lehden päätoimittaja Unto Tikkanen ja Olutliiton pj. Pekka Kantanen

- suomalaisen olut- ja panimokulttuurin neljännesvuosisata 1983-2008


14.00 Sakari Nupponen, Mallassauna ry:n pj.

- olutaiheinen tietokilpailu


15.00 Mikko Salmi, Pieni Olutkoulu

- olutmestarina pienpanimoissa

- miten tunnistat hyvän oluen


16.00 Tuote-esittelyjä päivän tarjonnasta


17.00 Tuote-esittelyjä päivän tarjonnasta


Juontajana on Heikki Kähkönen.